14:30

Eken IBK F09/10

Referat: Dingle AIK F09/11 Blå - Eken IBK F09/10

Februaris första hemmamatch och det var Eken som kom på besök till Munkedals Bollhall.

Senaste mötet lagen emellan slutade 5-2 till Dingle borta i Ekenhallen, men idag skulle det bli målsnålare. Rättare sagt ett mål per period.Vi hade en del sjukdomar och annat i truppen, men mönstrade ändå 13 spelare varav en målvakt. Flera har dock varit sjukai veckan och krafterna kanske inte var 100% på alla spelare i truppen idag.

Uppvärmning och mycket snack om att vara med 110% från start och skjuta mycket. Matchbilden startar dock ängsligt och vi är stundtals ganska tillbakatryckta. Eken brukar vara kvicka och ha bra kontringar längs sargerna, med instick eller pass in mot mitten. Eken är dock inte riktigt att känna igen och är avvaktande och försiktga i spelet. Tur för vår del, för vi kommer inte upp i nivå i första perioden och det är nog fler chanser mot vårt mål än mot Ekens. Emilia gör en bra period och räddar oss många gånger. Tyvärr får Stina Ö känningar i knät och kliver av i slutet av perioden och kommer inte tillbaka i spel under resten av matchen. Vi får stöka om lite i kedjorna och tar tag i spelet igen. Tyvärr tillåts Eken göra 0-1 i slutet av perioden, vilket vi går till vila med.

Mycket prat om tempot i paus. Vi kommer INTE upp i tempo utan avvaktar och spelar nästan ängsligt. Som tur är , så kommer inte Eken upp i sitt normala tempo heller, vilket troligen räddar oss, då vi även i detta tempo har svårt att komma ikapp dem i hemjobbet.

Andra perioden. Det ser lite bättre ut. Mer vilja från Dingles håll och fortsatt lite försiktigt spel från Eken. De pressar inte högt och vi får en del tid att ordna upp försvaret och uppspelet. Hade de pressat oss i de lägena, så hade vi troligen gått förlorande ur dagens batalj. En bit in i andra kvitterar vi och det är Lindsay som gör vårt första mål för dagen efter att Stina J har skjutit på målvakten som lämnar retur. 1-1 på tavlan i paus.

Fortsatt pepp i paus. Vi MÅSTE få upp tempot och skjuta mer. Eken är fortsatt försiktiga och långt ifrån det tempo de brukar möta oss med, men vi verkar dras med och kan inte få igång spelet. Lågt tempo ger ofta försiktigare passningar och vi förlorar mycket riktigt en del boll centralt i banan helti onödan.

Tredje perioden och det ser betydligt bättre ut, men vi är långt ifrån vad vi kan prestera. Det är dock mer tryck på Ekens planhalva och vi behåller boll under längre stunder i offensiv zon. Vi tar dessutom ledningen 2-1 efter att Lindsay återigen hållt sig framme ganska rakt framför målet. Vilja passar in i mitten och målet är ett faktum.
Time-out i senare delen av perioden för att lugna ner och andas lite. Vi håller undan och 2-1 vid slutsignal får vi vara nöjda med.

Vi tar med oss ett bra målvaktsspel och att vi lyckas sakta komma in i matchen. Flera riktigt bra chanser i framför allt tredje perioden. I övrigt en match att glömma där vi inte riktigt kommer upp i nivå. Ren tur att Eken verkade ha en likadan dag, annars hade vi troligen förlorat denna matchen.
Som sagt, vi har en del spelare som brukar få in energi i spelet på sjuklistan, men vi bör kunna ta tag i en sådan här match oavsett.

Dagens omnämnanden går till Lindsay för dagens två mål samt ett enorm slit i deffensiven. Det var lite försiktigt överlag i försvarsspelet idag, men Lindsay var stabil i det och med både i deffensiv och offensiv. Mileja får dagens andra omnämnande. Bra slit på högerkanten och fick oftast stoppat Ekens anfall tidigt och kom ofta ur kamperna med bollen.